top of page

Welkom bij Vespaclub Koksijde

Bijgewerkt op: 29 okt. 2020

Eindelijk heeft Koksijde een Vespaclub. En dat is goed nieuws. Want wie tot nu toe een ritje met een Vespaclub wilde meerijden, moest hiervoor naar Ieper, Roeselare, Brugge, Middelkerke of Oostende. Maar nu heeft de Westhoek regio Veurne-Koksijde dus ook haar eigen Vespaclub. Voortaan kan iedereen uit de streek van Koksijde, lid worden van Vespaclub Koksijde en zo een ritje met de Vespa in de eigen streek meepikken.


Streekgebonden Vespaclub


Toen vespavrienden Pieter, Johan, Stijn en Frederik de handen in elkaar sloegen, kreeg het idee voor een nieuwe vespaclub in de Westhoek concreet vorm. Zelf zijn ze fervente Vespisti en rijden ze ook al eens graag een ritje van een Vespaclub mee. In de streek van Veurne-Koksijde was er tot nu toe echter nog geen club, ook al merkten zij dat er toch heel wat Vespas in het straatbeeld te zien waren. De dichtstbijzijnde (officiële) vespaclub is die van Oostende en bevindt zich op 30km.


Vespa community


Webmaster en rittenorganisator Pieter kocht zijn éérste Vespa - het valt op dat heel wat Vespisti vaak meerdere Vespas bezitten - een 20-tal jaar geleden. Samen met wat vrienden uit Oostende en omstreken werd toen al regelmatig afgesproken om ritjes te maken in de streek. Zelfs toen waren al scooteristen uit Koksijde en Oostduinkerke op de ritten uit Brugge of Gent aanwezig die ook naar Lille (FR) of Cap-Gris-Nez gingen. De hele vespacommunity bestaat uiteraard al veel langer dan de hype en gaat terug tot de Mods in de jaren 60.


Clublokaal La Scaligera


Ook bij Frederik leefde al langer het idee om naast de nabije Vespaclubs van Ieper, Roeselare, Middelkerke en Oostende een Vespaclub aan de westkust, meer bepaald in de Westhoek, op te richten. Zijn liefde voor alles wat met Italië te maken heeft, vind je trouwens terug in de drankenhandel waarvan hij zaakvoerder is in Veurne: La Scaligera. De naam verwijst naar Rocca Scaligera, een kasteel in Sirmione aan het Gardameer. Zijn Vespas zijn te zien in het interieur van zijn speciaalzaak.

La Scaligera wordt dan ook het clublokaal van Vespaclub Koksijde voor vergaderingen en plaats van afspraak voor ritten. Een ideale locatie: makkelijk bereikbaar, voldoende parkeerplaats en dichtbij een benzinestation.


Alles voor Vespa


Stijn is ook geen onbekende in de streek. Hij leidde een tiental jaar geleden al de uit de hand gelopen hobby in bijberoep All 4 Vespa; gespecialiseerd in restauratie en herstellingen van oldtimer-Vespas. Ondertussen is deze onderneming stopgezet en is hij fulltime zaakvoerder van D2V bouwcoördinatie te Sint-Idesbald. Het Vesparijden zit hem in het bloed en zelf raakt hij zelfs bijna de tel kwijt als gevraagd wordt hoeveel scooters hij al heeft gehad. Deze passie wil hij nu ook graag doorgeven aan anderen; zoveel mogelijk mensen proberen warm te maken voor het Vespa-avontuur.


Clublokaal van Vespa Club Koksijde wordt La Scaligera, speciaalzaak voor Italiaanse wijnen en specialiteiten te Veurne.Belgian Vespa Days


Vespaclub Koksijde zal naast de organisatie van eigen ritten ook afgevaardigden sturen naar bevriende clubs in binnen- en buitenland. Zo zijn er de Belgian Vespa Days die van 10 tot 12 september 2021 plaatsvinden in Doornik en sinds kort werd ook Vespaclub Europa opgericht. Ritten van de ons omringende Vespaclubs van onder andere Ieper, Middelkerke, Oostende, Brugge en Gent staan ook op het programma. Hiernaast willen we ook zelf een Italiaanse beurs organiseren en een ride-out waarop ook leden van andere vespaclubs aanwezig kunnen zijn.


Meerijden met Vespaclub Koksijde


Om een rit mee te kunnen rijden, moet je lid zijn van Vespaclub Koksijde. Dit kan door inschrijving via de website. Het lidgeld voor 2021 bedraagt 20 euro. Gezien Covid-19 wordt het aantal deelnemers tijdens ritten voorlopig beperkt en worden deelnemers verwacht zich steeds aan de geldende coronaregels te houden en een mondmasker bij te hebben.

Iedereen met een Vespa is welkom bij de club. Het volledige huishoudelijke reglement vind je hier. Vrijblijvend kennismaken kan op de herfstrit, tevens de eerste rit van de club. Inschrijven is verplicht. Meer informatie vind je hier. UPDATE 27/10: wegens de nieuwe coronamaatregelen wordt de herfstrit geannuleerd.

Eerste evenementen van Vespaclub Koksijde


Het eerste evenement op de kalender voor 2021 van Vespaclub Koksijde is de nieuwjaarsreceptie waar nieuwe leden elkaar kunnen ontmoeten. Deze vindt plaats op 28 februari in het clubhuis La Scaligera. De eerste rit van 2021 is voorzien op 14 maart. Vertrekplaats is ook La Scaligera te Veurne. Inschrijven via de evenementenkalender op de website. Dit is een gesloten rit en dus enkel voor clubleden.


Website en nieuwe media


Op www.vespaclubkoksijde.be vind je alle informatie over de club, maar ook nieuwsberichten en een ledengedeelte met evenementenkalender. Clubleden kunnen zich hier digitaal inschrijven voor ritten, waarna ze een bevestigingsmail met GPS-route en QR-code voor registratie ontvangen. Vertrekplaats voor de ritten is La Scaligera. Naast de website vind je ons ook terug op Facebook en Instagram voor foto's van de Vespaclub. Webmaster en beheerder voor de sociale media is Pieter Brys, tevens zaakvoerder van Websteun.be en voorzitter van de Vespaclub.


Namens het bestuur,

Pieter Brys

308 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
VCKlogo2021 (1).png
bottom of page