top of page

VC Koksijde bestaat 1 jaar

De zomer lijkt al ver weg, de dagen worden korter, de zomerhandschoenen mogen de kast in... dat betekent voor de meesten onder ons ook dat het Vespaseizoen er helaas op zit. En wat een seizoen was het. Vespaclub Koksijde bestaat 1 jaar!!

In oktober 2020 kregen we met enkele vespavrienden het idee om een vespaclub op te richten in Koksijde, want we misten dat hier precies nog aan de westkust... Wisten wij veel dat we nu - amper een jaar later - al een achterban van 75 (vijfenzeventig!) vespisten konden warm maken voor onze club. Met de nadruk op ONZE, want we genieten SAMEN van onze Vespa en daar zijn we best fier op. En hoe groter onze vespafamilie wordt hoe liever!

Het was een - op z'n minst gezegd - moeilijke start. Onze nieuwjaarsreceptie, kennismakingsrit, gymkana en verschillende ritten mochten omwille van de strikte coronamaatregelen niet doorgaan. Rijden in groepjes van 4, vervolgens van 8, maar dan niet als organisatie... We hielden het veilig en hielden ons aan de regels. Maar ook het weer was vaak een spelbreker. Een beetje regen en enkele buien konden ons niet tegenhouden, maar het werd pas echt een uitdaging om het lokale onweer te ontwijken. Een zomer op z'n Belgisch dus, waar de zon de grote afwezige was.


Van de 27 geplande activiteiten konden er toch 20 doorgaan. De dagritten werden door de gekende omstandigheden vaker halve-dagritten, maar onze maandelijkse matineeritten werden een constante en een wekelijkse afspraak voor velen. Het smaakte naar meer en ook in september konden we nog enkele ritjes in onder andere Brugge, Roeselare en Oudenaarde meepikken. We namen deel aan een meet & greet met vespavrienden uit Middelkerke Brugge en Blankenberge en enkele van onze leden gingen op vierdaagse met VC Middelkerke naar Haspengouw voor een short-vespareis in eigen land. Op afstand konden we dan weer meegenieten van vespa-avonturen van enkele van onze leden die Frankrijk, Spanje en Oostenrijk doorkruisten.


Intussen is het weer oktober en zijn we een jaar verder. Voor sommigen gaat de Vespa op stal, maar het heeft deugd gedaan! Al staan er ook nog enkele ritten op het programma. Zo is er de Klaprozenrit op 11 november (VC Gent) en op 18 december de Christmas Charityride (VC Oostende). Zelf plannen we met de club ook nog een bezoekje aan enkele lokale kerstmarkten in de streek tijdens de kerstperiode. (Meer info volgt voor onze leden in de mailbox.) Afgelopen weekend maakten we nog een korte fin-de-saisonrit, waarna we de voetjes onder tafel mochten steken bij het Cinema K-Fé voor lekker eten en een gezellig samenzijn. Aan de vele lovende woorden achteraf kunnen we opmaken dat iedereen ervan genoten heeft.


Binnenkort zitten we met het bestuur dan ook samen om het voorbije seizoen te overlopen en de planning voor 2022 op te stellen. Tips, opmerkingen en ideeën zijn altijd welkom en mogen gemaild worden naar vespaclubkoksijde@gmail.com. Op de agenda staan alvast enkele nieuwe activiteiten waarmee we jullie graag verrassen in het voorjaar. (Meer info volgt.)


Samen met onze 75 leden hebben we VC Koksijde op de kaart gezet. Koksijde is weer een vereniging rijker en we maken dan ook graag wat reclame voor onze mooie gemeente door met de clubbanner rond te toeren. In grotere groepen rijden we met onze bedrukte fluohesjes en onlangs stelden we ook onze clubpolo's voor. Wie er eentje wil bestellen kan hiervoor terecht in de clubshop op onze website of bij Frederik in La Scaligera.


En last but least moeten we eerlijk toegeven dat dit alles niet mogelijk was geweest zonder onze leden en hun enthousiasme! We hebben samen veel gelachen, nieuwe vrienden leren kennen, samen nieuwe herinneringen gemaakt... We willen hen dan ook uitdrukkelijk bedanken voor het vertrouwen dat zij ons gaven en hopen dat dit zich vertaalt in het hernieuwen van het lidmaatschap. We kijken graag samen uit naar een mooie mooie toekomst vol nieuwe vespa-avonturen!

Enkele van onze leden hebben ons ook een extra duwtje in de rug gegeven, wat onze werking enorm ten goede is gekomen. Bedankt Stijn van D2V, Fre van La Scaligera, Wim van Wim's Bike Center, Sam van Beernaert verzekeringen, Jan van Artypo en Dimi van Cinema K-Fé.

Tot snel, hou het veilig en veel vespaplezier gewenst!


Groeten,

Pieter

Voorzitter Vespaclub Koksijde

113 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
VCKlogo2021 (1).png
bottom of page